Be yourself because an original is more worth than a copy…

Paardencoaching, therapie met paarden, coaching met paarden, coaching met behulp van paardenLieve mensen,

Graag deel ik met jullie mijn verhaal hoe ik eindelijk mezelf kon zijn in een wereld waarin alles wordt opgelegd “hoe wij zouden moeten zijn”…

Het begint als kind al op school waar wij braaf stil moeten zitten en geen lawaai mogen maken terwijl dit eigenlijk volledig tegen onze natuur is. Later groeien wij op en moeten wij voldoen aan een massa overtuigingen en waarden die we van thuis uit hebben meegekregen. Ook het nieuws en de sociale media spelen hierop in en laten ons voorbeelden zien van hoe we eruit moeten zien en ons moeten gedragen als de perfecte moeder/vader, als partner, als werknemer,… en vul de lijst maar aan. En het ergste is dat wij dit allemaal geloven en als waarheid aannemen zonder erbij stil te staan dat dit onmogelijk is!

Als kind dacht ik dus dat als ik erbij wou horen braafjes ja moest knikken, moest meelopen met de massa en zeker als ik veel vriendjes zou willen en door iedereen graag gezien wou zijn. Dat was dus het het logisch gevolg en het idee erachter…

En dan op latere leeftijd loop je vast en voel je dat er iets niet klopt, dat het wringt om telkens ja te knikken als je gevoel resoluut”nee” zegt. Maar je blijft doorgaan want je denkt dat het zo moet en je wil je toch zeker niet kwetsbaar opstellen. Dus je blijft een masker dragen tot het niet langer meer kan en je volledig instort en dan komt ineens het besef dat je niet goed bezig bent en er iets niet klopt. Maar wat is dat dan precies?

Ik ontdekte dat alle waarden die ik als kind had meegekregen, beperkende overtuigingen waren en dat ik me eigenlijk compleet anders ging voordoen dan ik zelf wou zijn. Ik dacht dat het zo moest en besefte niet dat het anders kon. Vanaf de moment dat mijn ogen open gingen en ik zag dat alleen ikzelf verantwoordelijk was voor mijn leven en mijn gedrag, opende zich er een nieuwe wereld voor mij! Eindelijk kon ik kiezen voor mezelf en staan voor wie ik wou zijn en zelf beslissen wat ik nodig had om gelukkig te zijn en kiezen met welke mensen ik mij wou omringen.

Ja “JIJ” bent de creator van jouw leven en “JIJ” alleen bent verantwoordelijk voor de keuzes en de resultaten in jouw leven!

“It’s all in your hands!”

En weet je wat? Het voelt zo fantastisch en bevrijdend om dat masker te laten vallen! En eindelijk jezelf te kunnen laten zien zoals jij werkelijk bent met al je gebreken. Jezelf kwetsbaar opstellen begint bij jezelf graag zien en te geloven in jezelf dat jij het waard bent! Want jij bent een prachtig en uniek exemplaar! Laat de anderen maar oordelen of veroordelen… Zolang JIJ maar in jezelf gelooft!

En als ik dit kan, kan jij dat ook! Hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn verhaal…

Laat gerust een reactie na als dit met jou resoneert of hoe jij dit hebt ervaren?

Warme groetjes,

Martine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *