Praktische afspraken

Hoe gaan we in de praktijk te werk?

Een sessie duurt ongeveer 1,5 u. Bij het eerste contact (meestal telefonisch) starten we eerst met een intakegesprek waarin we mekaar wat beter leren kennen en jij kan voelen of ik iets voor jou kan betekenen. We bespreken het doel dat jij wil bereiken en de persoonlijke verwachtingen die jij hebt.  Voor de sessie start wordt er uitleg gegeven omtrent de ethologie van het paard en de omgang/veiligheid in de omgang met het paard.

Voor de sessie maken we eerst kennis met de paarden en begeven we ons naar de buitenpiste. (in geval van slecht weer trekken we naar een binnenpiste).

Daarna starten we met de paardencoaching zelf. (deze duurt +/- 1u). Deze vindt altijd plaats naast het paard en soms wordt er ook wel eens gebruik gemaakt van “leid –en grondoefeningen”, waarbij je het paard leidt aan halster en touw en je een aantal oefeningen krijgt toegewezen, om zo jouw vaardigheden en leiderschap, samen met het paard, verder te ontwikkelen.

Na de sessie volgt er een evaluatiegesprek. We bespreken kort de inzichten die jij hebt opgedaan en je krijgt tips & tricks mee naar huis. 

Handig om te weten:

  • Het liefste werken we buiten met de paarden maar bij extreme koude (in de winter) of regenweer trekken we naar een binnenpiste.
  • Draag tijdens een sessie met de paarden stevige, dichte schoenen.
  • Trek kleding aan die vuil mag worden (bv jeansbroek). Paarden zijn nieuwsgierige dieren die ook wel eens aan je willen snuffelen.
  • Als we een afspraak hebben gemaakt, stuur ik je via mail, sms, of chat een routebeschrijving door naar de coachlocatie.
  • Afmelden voor een sessie minstens 24u voor de afgesproken datum. Anders worden de kosten voor de sessie in rekening gebracht.

Benieuwd?

Lees dan hier met welke diensten wij jou kunnen helpen