Praktische afspraken

Hoe gaan we in de praktijk te werk?

1) Een sessie duurt ongeveer 2 u. We starten eerst met een intakegesprek (+/- 0,5u) waarin we mekaar wat beter leren kennen. We bespreken het doel dat jij wil bereiken en de persoonlijke verwachtingen die jij hebt. Daarna wordt er uitleg gegeven omtrent het werken met paarden.

2) We maken kennis met de paarden en begeven ons naar de buitenpiste. (in geval van slecht weer trekken we naar een binnenpiste). Dan starten we met de paardencoaching zelf. (deze duurt +/- 1u). De coaching gebeurt altijd naast het paard en soms wordt er ook wel eens gebruik gemaakt van “leid –en grondoefeningen”, waarbij je het paard leidt aan halster en touw en je een aantal oefeningen krijgt toegewezen, om zo jouw vaardigheden, samen met het paard, verder te ontwikkelen.

Voor mensen met ervaring of op vraag kunnen er ook “oefeningen op het paard” gedaan worden waarbij je op het paard zit, met of zonder zadel en ondersteund wordt door een longeertouw. Het paard blijft aan de lounge lopen, onder toezicht van de coach en ondertussen worden er opdrachten en oefeningen gedaan in functie van de doelstelling.

3) Direct na de coaching volgt er een evaluatiegesprek. (+/-0,5u). We bespreken de inzichten die jij hebt opgedaan en je krijgt tips & tricks mee naar huis. Nadien zal je worden opgevolgd om te zien hoe het met je gaat.

Handig om te weten:

  • het liefste werken we buiten met de paarden maar bij extreme koude (in de winter) of regenweer trekken we naar een binnenpiste.
  • Draag tijdens een sessie met de paarden stevige, dichte schoenen.
  • Trek kleding aan die vuil mag worden (bv jeansbroek) . Paarden zijn nieuwsgierige dieren die ook wel eens aan je willen snuffelen.
  • Als we een afspraak hebben gemaakt, stuur ik je via mail, sms, of chat een routebeschrijving door naar de coachlocatie.
  • Afmelden voor een sessie graag minstens 1 dag voor de afgesproken datum. Anders worden de kosten voor de sessie in rekening gebracht.
Benieuwd?

Lees dan hier met welke diensten wij jou kunnen helpen