Ervaringen

Clienten getuigen

Sandrine Van Weyenberge – De natuurlijke empathie van Martine zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt, het is letterlijk thuiskomen wanneer je Martine voor de eerste keer ontmoet. Thuiskomen bij haar maar nog belangrijker thuiskomen bij jezelf. Ze slaagt erin om de setting of het veld te creëren waarin dat wat zich op dat moment aandient in jouw leven en aandacht vraagt, op een directe maar tegelijk zéér liefdevolle manier door de paarden zal weerspiegeld worden. Je observeert, je voelt en begeleid door Martine, breng je instant beweging in dat wat beweging vraagt in jezelf in een liefdevolle en heel veilige setting, omringd door de puurheid van deze prachtige dieren en de natuurlijke schoonheid van deze dame… thuiskomen bij jezelf elke keer.

 

Laure Gilman – Heel inspirerende ervaring die je bewust maakt van wie je mag zijn vanuit je innerlijke bron. De paarden toonden me heel erg duidelijk de weg naar mezelf, wat ik mag doen om mezelf te mogen zijn. Zij lieten mij mijn kracht en kwetsbaarheid zien, ik voelde mij helemaal in balans met de twee paarden in mijn aanwezigheid. De ene toonde me dat ik mezelf soms wel pijn doe en mezelf meer lief mocht hebben, de andere gaf weer hoe ik mezelf steeds achteruit liet zetten en dat ik me meer op de voorgrond mag plaatsen en hoe ik dat mag doen. Ik vond het fantastisch, een echte aanrader want hier kan je echt iets mee! Ook Martine is een heel erg krachtige lieve vrouw! Dank je wel.

 

Peter Grard – Hier kan je tot je ZIJN komen om vanwaaruit te gaan bewegen.

 

Diane Saliën – Mijn dochter heeft al meerdere sessies bij Martine gevolgd. Na een moeilijke periode in haar leven ( vechtscheiding) had zij hier echt nood aan. Gezien haar passie voor paarden was de stap naar “praten” over der problemen in combinatie met paarden snel gemaakt. Het “praten” met Martine lucht haar enorm op, haar emoties komen los, ze leert ook aan zichzelf werken. Maar Martine, t mooiste compliment dat iemand jou kan geven is afgelopen vrijdag gegeven door de klastitularis van mijn dochter…blijkbaar zit je zo diep in haar hartje, dat ze vaak en veelvuldig over jou en paardencoaching vertelt op school. Over hoe een warme vrouw jij bent, hoe ze zich op haar gemak voelt bij jou. Hoe ze ook geniet van de buitenritten samen met jou. Kortom de leerkrachten kennen ” in balance with horses” nu ook. Dank je wel !!

 

Anne Schoeters – Elke maand kijk ik uit naar mijn coaching!
Confronterend is het hoe Flicka mij toont, wat ik mezelf nog elke dag tekort doe !
Fantastisch is de begeleiding van Martine, haar geduld en rust verwarmt mij.
Elke keer, als ik huiswaarts rij, laat ik een ballast achter!
En voel ik mij lichter worden!

 

Benny Van Den Broeck – Eergisteren was één van de mooiste dagen van het afgelopen jaar!  Mijn jongste dochter die haar A-attest behaalde, overgelukkig en toch al een beetje zelfvertrouwen voor de toekomst. Anderhalf jaar geleden sloot zij zichzelf nog af van de wereld. Zij had het gevoel helemaal alleen te staan, zonder zelfvertrouwen en zonder vrienden. Het schooljaar kon toen niet snel genoeg gedaan zijn. En kijk nu, na elke sessie met Martine en haar paarden is ze steeds meer open gebloeid. Ook de buitenritten zijn als geweldig tof ervaren. Haar zelfvertrouwen groeide keer na keer. Iedereen in haar directe omgeving stond versteld van de evolutie die zij doormaakte. Wij kregen positieve respons van onverwachte kanten. Ook wij zagen telkens vooruitgang, thuis terug een zonnetje in huis (wel geen speld meer tussen te krijgen), veel vrienden op school, sociale activiteiten met vrienden na school … En nu bevestigt ook de school dit met een A-attest en vooral een feedback om trots op te zijn. Daar waar de school altijd twijfelde of een sociale richting haar ding wel zou zijn vanwege haar introvert zijn, bevestigen zij ook een grote evolutie te zien waarbij een open communicatie is ontstaan. De muren rondom haar zijn sterk aan het afbrokkelen. Ze is er nog niet helemaal, maar de weg ligt open voor een mooie toekomst en iedereen (vooral zij zelf) gelooft erin. Ons verhaal met “In Balance with Horses” is nog niet gedaan, maar wij wilden nu al zeggen: Bedankt Martine !!!

 

Kelly Verelst – Na jaren van zoeken naar de juiste persoon, de juiste begeleider, coach, die mij kon helpen om mezelf terug te vinden kwam Martine op mijn pad samen met haar fantastische paardjes. De eerste keer was ik een bange vrouw die heel emotioneel was, die zich niet goed in haar vel voelde en die heel negatief was gaan denken over zichzelf.  Na die eerste sessie al veranderde er heel veel dankzij de spiegel die de paardjes me voorhielden, op vier maanden tijd heb ik een heel pad bewandeld samen met hen waardoor ik nu beslissingen heb genomen en mijn grenzen heb getrokken voor zij die niet thuis horen in mijn leven. Ik sta veel krachtiger in mijn schoenen nu en zie mezelf terug graag, respecteer mijn eigen mening. Er is nog een hele weg te gaan, maar deze kan ik nu als sterkere vrouw door wandelen en met vooral heel positieve gedachten en emotie’s, zonder te gaan lopen voor mijn angsten en ze ondergaan als een sterke vrouw die er alleen sterker door word. Bedankt lieve Martine om mijn gids te zijn op mijn weg, zoals ik je al zei, je bent nog niet van mij af, al mijn dromen zullen uitkomen nu en daarvoor heb ik jou nog wel is een keertje nodig. Dikke knuffel aan de paardjes en voor jou xx

 

An Van Parijs – Mijn dochter word al heel lang gepest zelfs zo hard dat ze een enorm laag zelfbeeld had ze niet in haar zelf meer kon geloven gedragsproblemen terwijl ze een enorme lieve en grote schat is na 1 keer te proberen is ze helemaal opgefleurd gewoon geweldig zeker de moeite ze is veel vrolijker ze had therapie maar daar wou ze nooit naar toe eerst twijfelde of ze zou komen maar nu is ze enorm blij dat ze heeft doorgebeten dank u wel Martine wat jij hebt bereikt op maar twee uur is gewoon fantastisch wij zijn u heel dankbaar!👍

 

Frouke Mollen- Een aantal maanden geleden kwam ik in de put van mijn leven terecht. Een jaar geleden is mijn mama overleden die mij dag en nacht steunde en zelf veel met was ze veel bezig met de ontwikkeling en psychologie van mensen. Een aantal jaren geleden leerde ik Martine kennen. In die tijd als ‘schoon mama’. Onze band groeide meer en meer. Toen mijn mama overleden is ging ik door met mijn leven zonder voelen en zijn. Ik moest verder want stilstaan voelde als opgeven. Tot ik een aantal maanden geleden het pad helemaal verloren was. Ik merkte aan alles om me heen dat ik mensen van mij weg duwde om mij af te schermen van men gevoelens. Alles leek tegen te zitten. Op die moment kwam ik weer in contact met Martine. Ze vertelde me van haar coaching met paarden. Toen ik eraan begon wist ik niet wat er zou gaan gebeuren. Maar al snel kwamen mijn gevoelens los en merkte ik hoe vast ik zat. Het paard bracht me in contact met mijn emoties die ik al zolang onderdrukt had. Nu heb ik al 2 sessies achter de rug en het heeft veel los gemaakt waardoor ik me terug sterker en beter voel. Ik vond terug kracht om uit de put te klimmen.

 

Ine Poelmans  – Ik heb deze coaching cadeau gekregen. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Ik heb compleet geen ‘paardenervaring’ maar door de professionele en rustige aanpak van Martine, ben ik onmiddellijk meegegaan in de sessie. Het was voor mij zeer confronterend en emotioneel en zoals ze zei”het paard gaat je gevoel overnemen”, klopte echt. Er zijn hele mooie en waardevolle dingen uitgekomen die ik naar de toekomst toe zeker ga gebruiken. Ik kom zeker nog eens terug! Succes Martine. Dit initiatief is top!

 

Christa MJ – Een beetje onwetend maar open minded heb ik mogen kennismaken met Djess en Martine. Dit terwijl ik vrijwel in het diepste dal zat waar ik geen weg uit zag. Alles beu, angstig tot en met en moe heel moe. Ik was zelfs bezorgd voor Djess (paard) dat hij mijn negativiteit op die moment zou meedragen. Djess kwam meteen to the point door te tonen waar mijn blokkades zaten. Door met Martine te praten, met Djess aan mijn zijde, vielen de spanningen weg die mij daarvoor echt tergden.  Nadien viel mij op dat tijdens de sessie de rest van de wereld even niet meer belangrijk was geweest. Ik wou antwoorden en die heb ik dankzij Martine en Djess gevonden en ik weet nu hoe ik verder moet om het verleden los te laten en te kiezen voor mezelf. Ook al gaat het met vallen en opstaan. Ik kijk er naar uit om nog een sessie te volgen en nog sterker te staan. Dankzij het superteam Martine & Djess!!! Xxx

 

Viviane Schrooten -Twee maanden geleden besloot ik om een oud voornemen uit te voeren, en een afspraak te maken bij Martine. Ik was haar al zo vaak op LinkedIn tegengekomen, ging toen eens naar haar website kijken – die gaf een zodanig warm en veilig gevoel dat dat me deed besluiten om de daad bij het woord te voegen. Ik voelde me de laatste jaren ietwat uitgeblust, had altijd graag en hard gewerkt, nu ging dat niet meer zo vlot. Mogelijk is het de leeftijd (52 jaar), het feit dat de mensen die ik liefheb stilaan wegvallen of zelf allerlei veranderingen ondergaan, de grote levensvragen die regelmatig opduiken (wat wil ik nog doen, heb ik wel alles gedaan zoals ik het wou of kon..). Ik ben hoogsensitief, doch werd al heel vroeg in mijn leven gedwongen om mijn emoties te onderdrukken (‘stel je niet aan’) en voorrang te geven aan mijn denken (‘gebruik je verstand’). Wat ik wilde was van geen tel, mijn mening werd zelden gevraagd, altijd klaarstaan voor de ander werd een vanzelfsprekendheid. Met als gevolg dat ik uitgroeide tot een willoos iemand die haar emoties kapot rationaliseert, altijd nadenkt over en rekening houdt met wat andere mensen denken en voelen. Dat begon te wegen en mij zwaar te vallen. Er was een onbepaald verlangen in mij, dat mij met momenten zeer emotioneel maakte – graag wou ik uitzoeken waar dat van kwam, en hoe ermee om te gaan.Voor de eerste sessie was ik ietwat gespannen en zenuwachtig, bang voor wat de coaches van mij zouden vinden, want ik was het niet gewend om mij bloot te geven. En ik begreep ergens dat ik hen niet om de tuin zou kunnen leiden, welk masker ik ook droeg, zij zouden mij zeker ontmaskeren. En dat deden ze: op hun eigen, onnavolgbare manier lieten de paarden mij zien wat er in mij omging, en ik kon het niet ontkennen, het was er telkens ‘boenk op’. Martine is een schitterend ‘medium’, zij vertaalt wat de paarden zeggen, op een ongelooflijk gevoelvolle en zachte manier. Zo nodigt zij je uit om de boodschap van de coaches binnen te pakken, de draagwijdte ervan te voelen en te overdenken, en er voort op te borduren. En als er oud zeer loskomt uit een ver verleden, en dat tranen doet vloeien, is er alle ruimte om dat te laten gebeuren – schaamte, koppigheid, kwaadheid, frustratie, pijn, verdriet… vallen weg, het pure gevoel blijft over en geeft zo de ‘stem vanbinnen’ kans om zich eindelijk tot je te richten. Op het einde van elke sessie maakt Martine ruim tijd voor een terugblikmoment: wat neem je mee uit deze sessie? Een combinatie van voelen, dat gevoel verwoorden en dan noteren in mijn werkboek; inzichten die boven komen drijven en je vaak blij maken, omdat je iets herkent wat je eigenlijk allang wist; krachtige uitspraken die Martine je meegeeft als kleine mantra’s voor elke dag. Het moment waarop je een inspiratiekaart mag kiezen is een perfecte afsluiter, telkens sloot de boodschap van de kaart wonderlijk aan op wat de sessie gebracht had. Hetgeen de sessie nog dieper doet nazinderen, nog dagen erna.We zijn nu 2 maanden en 3 sessies verder, en ik kan niet geloven hoeveel beter en meer in balans ik me voel. Ik dacht altijd dat ik even veel tijd nodig zou hebben om af te breken wat ik een leven lang opgebouwd had: hoge muren rond mijn hart, maskers in mijn relatie met mensen, gedragspatronen waarvan ik dacht dat ze onuitwisbaar waren, en ik ze mee in het graf zou nemen. Doch niets is minder waar: het is fantastisch hoe krachtig de feedback van de paarden is, zij raken je heel snel en heel doelgericht op de plek waar de pijn zit. Ze doen dat zo trefzeker, respectvol en zonder oordeel, dat je je niet wil of kan verbergen. Je kijkt in een spiegel en kan niet ontkennen wat je ziet. Je kan niet anders dan je openstellen, naar hen luisteren en uitspreken wat zij ontdekken en je laten zien en voelen. En al tijdens dat uitspreken begint de genezing, het is alsof alles wat onderdrukt werd, bloot komt te liggen en dan begint te smelten in de zon van het besef en het bewustzijn. Het ontroert mij telkens enorm, als ik een stukje weergevonden pijn uitspreek en de paarden onmiddellijk bevestigen wat ik zeg, door naar mij toe te stappen en verbinding te zoeken. Het gevoel dat mij dat geeft, is onbeschrijflijk, tegelijkertijd voel ik mij getroost en begrepen. Zo mooi! Bijna even mooi als het feit dat de mensen in mijn omgeving, of ze nu dicht bij me staan of iets verder weg, een verandering in mij gewaarworden. Soms spreken ze dat uit (‘je hebt altijd een glimlach op je gezicht’, ‘jij bent goedgemutst want je zingt’), soms merk ik dat zij anders naar mij kijken en met mij omgaan. Er ligt een zachtheid in hun ogen die ik eerder niet zag, ze luisteren naar me, gesprekken zijn rustiger en meer sereen, ze raken mij aan – een schouderklopje, een vriendschappelijk duwtje – en accepteren zonder meer dat ik hetzelfde doe -Martine, ik dank jou en je coaches met gans mijn hart. Ik was bang van mijn spiegelbeeld, omdat ik wist dat wat ik zag, niet de echte ik was. En daarom had ik een hekel aan mezelf en die spiegel. Nu ben ik niet langer bang van mijn spiegelbeeld, nu zie ik mezelf en besef: ik ben geen product van de anderen. Ik mag zijn wie ik ben – ik heb een eigen wil – er is niets mis met mijn gevoelens, ik mag ze laten zien en hoef daar geen toestemming voor te vragen of mij daarvoor te schamen. Ik weet nu wat dat onbepaald verlangen was dat ik voelde: ik verlangde naar mezelf, mijn echte ‘ik’, de ware mens die ik ben. En die mens ben ik aan het vinden, samen met jou en de paarden. Een reis die ik stap voor stap onderneem, waarvan ik zielsgelukkig ben dat ik ze mag maken met jou en de kudde als gids en die ik iedere zoekende medemens heel warm kan aanbevelen! Groetjes, Viviane

 

 

 

31 berichten

 1. Ik vind het een super leuke ervaring en op 2en een half maand heb ik al grote stappen gezet ik vind het echt een super ervaring en Martine biedt niet alleen coaching maar ook buitenritten en lessen met barelrace enzo….. MARTINE IS SUPER!!!!!

 2. Martine en haar paarden zijn geweldig! ❤️
  Ik kwam bij haar terecht toen mijn leven meer in een neerwaartse spiraal begon te gaan na een heleboel tegenslagen.
  De begeleiding van Martine is top.
  Een heel warme en lieve vrouw.
  De paarden lieten mij al snel merken wat er echt speelde, wat soms heel confronterend was maar o zo leerrijk. Na een enkele sessies gevolgd te hebben durf ik zeggen dat ik veel sterker en gelukkiger in het leven sta.

  Een echte aanrader!!

 3. Ik kwam bij Martine terecht toen ik helemaal vastgelopen was. Een hele tijd ging ik over mijn grenzen en zorgde ik niet goed voor mezelf, ook al dacht ik van wel. Martine en haar paarden ondersteunden mijn bewustwordingsproces. Een mooie plek om tot rust te komen, lieve paarden en een warme Martine deden erg veel deugd en boden me kansen om te groeien. Bedankt Martine!

 4. Waarom ik paardencoaching volgde? Na meer dan 20 jaar, kreeg ik mijn ontslag wegens reorganisatie. Terug gaan solliciteren… goh, ik voelde me onzeker in het kwadraat. Want onzekerheid is iets dat sinds mijn jeugd mijn leven beheerst heeft. Al die tijd bracht ik meer tijd door in mijn hoofd dan in de werkelijkheid. Enerzijds door dingen, die me in het verleden geraakt hebben, te blijven ophalen en anderzijds door me reeds zorgen te maken om de dag van morgen. Niet gedacht dat het mogelijk was: ‘mijn onzekerheid overwinnen’ en ‘mijn hoofd leegmaken’. Met de hulp van Martine en de paardjes is het op relatief korte tijd gelukt. Met momenten was het zeer confronterend maar o zo leerrijk. Ik leerde lessen voor het leven, leerde ‘loslaten’ en leerde om in het ‘nu’ te leven. Martine, Djess, Calista, Sundance, Flicka, Laika en Pancho, ik denk nog vaak aan jullie. Bedankt voor de prachtige ervaring, fijne begeleiding en de warme vriendschap! Dikke knuffel.

 5. Met Martine heb ik stappen gezet die ik voordien niet durfde maken. Toen ik startte met sessies bij Martine en de paarden was ik vooral bezig met wat de ander van mij verwacht en wat ik allemaal wel niet verkeerd deed. In korte tijd leerde Martine, in samenwerking met de paarden, mij verscheidene technieken en tips waardoor ik rustig kon worden, beter begrijpen waarom ik met bepaalde emoties zat, hoe ik dingen in de toekomst kon voorkomen/aanpakken, terug meer zelfvertrouwen te krijgen, … . Ik ging al naar de psycholoog maar zonder Martine was het me niet gelukt om zo snel vorderingen te maken. Dit voor een groot deel omdat de band met Martine voor mij veel persoonlijker aanvoelde. Je voelt je geen patiënt. Ik heb altijd het gevoel gekregen dat Martine met mij inzat en mij de moeite waard vond als persoon om te helpen. Ze is een heel warme vrouw met een groot hart voor mens EN dier. In Balance with Horses heeft mij heel veel over mezelf en anderen geleerd. In enkele sessies heb ik een groot deel van mijn houding weten te veranderen en, doordat Martine altijd klaar stond voor mij, veel problemen sneller kunnen oplossen of loslaten. Nu sta ik opnieuw open om mijn persoonlijkheid te leren kennen en te vormen. Ik ben er nog niet helemaal, maar dankzij Martine en de paarden geloof ik er weer in dat ik gelukkig zal zijn en anderen gelukkig zal maken als vriend, als familie en als partner.

 6. Paardencoaching was voor mij een revelatie ; ik heb moeite met mij open te stellen naar andere mensen toe (zeker in groep) en met de paarden ging dit vanzelf. Paarden oordelen niet, leven in het Nu en spiegelen enkel wat er in jezelf leeft (ook al onderdruk je of negeer je het gevoel). Door de professionele begeleiding van Martine, kreeg ik inzicht in mezelf en ontwikkelde meer bewustzijn. Martine heeft haar hart op de juiste plaats en is echt meester in het vertalen van wat de paarden je laten zien, het was telkens de nagel op de kop.
  Ik ben zo blij dat “in balance with horses” op mijn pad kwam en kan het iedereen aanraden. ❤️

  1. Nadat ik mentaal gecrasht was, ben
   Ik via via bij Martine en de paardjes terecht gekomen. De eerste keer was direct ‘spot on’. Tot nog toe heb ik al een heel aantal keren mogen ervaren hoe het is om gecoacht te worden door Martine. Ze is een warme vrouw die je samen met de paarden kan raken tot op het bot. Ze weet goed waarover het gaat door eigen ervaringen en dat maakt dat je je liefdevol opgevangen en begrepen voelt. Er is verbinding met Martine en de paarden. Het mooiste cadeau dat ik mag ervaren, is de weg naar mijn eigen hart te vinden.

 7. Bijna 10 jaar ben ik bezig met paardrijden.
  Het was eerder toevallig, vorig jaar in een gesprek over mijn loopbaan, dat paardencoaching ter sprake kwam.
  Uiteraard was ik zeer nieuwsgierig hoe deze coaching in zijn werk zou gaan.
  Hoe zou dit kunnen bijdragen tot betere inzichten bij mijn carrièreplanning ?
  Ik voelde de nood om iets uit die paardencoaching te leren.
  Na even googelen, en met een ingesteldheid van “baat het niet dan schaadt het niet”, heb ik contact met Martine opgenomen.
  In de eerste kennismakingssessie was ik onmiddellijk gewonnen om verder te gaan.

  Het eerste contact met de groep paarden was wel confronterend.
  Paarden blijken een spiegel van onszelf te zijn.
  Ik kan moeilijk contacten leggen. En, dat bleek ook uit het gedrag van de paarden.
  Het was heel boeiend om de wisselwerking tussen mens en paard in de volgende sessies te analyseren.
  In de laatste sessie hebben we een meditatie oefening gedaan.
  Eenmaal tot innerlijke rust gekomen, stapten de paarden heel spontaan naar me toe. Het was een zalig gevoel.

  Er kwam heel wat aan bod in de sessies: het leven in het “hier en nu”, tot mezelf komen, zorgen voor mezelf, het opheffen van blokkages, het hoofd vrijmaken, mediteren, opsporen van spanningen, grenzen afbakenen, mijn hart volgen, authentiek leiderschap, controle die je niet zomaar kan opleggen, …

  De sessies hebben me ook geholpen om met mijn paard, Almerotti, om te gaan.
  Ik kan beter zijn reacties verklaren en inschatten. Althans dat denk ik toch 😉
  Voor een ruiter, die laat begonnen is, geeft het alvast meer vertrouwen.

  Het doel is nog niet bereikt.
  Ik heb nog twijfels over de carrière. Veel zal afhangen hoe werkomstandigheden na corona zullen evolueren.
  Maar, ik ga mijn hart volgen. Doen wat ik graag wil doen.
  En, ik ben blij, dat ik recent een nieuwe opportuniteit aangeboden kreeg bij mijn huidige werkgever.

  Bedankt Martine voor deze unieke ervaring !
  Ik ben je heel dankbaar om dit te mogen meemaken !
  Jouw coaching en enthousiasme hebben me een heel andere kijk op het (paarden) leven gebracht.

 8. Reeds 2 jaar wist ik dat ik in paardentherapie wou gaan maar had het nooit aangedurfd. Een grote ommezwaai in mijn leven zorgde ervoor dat ik voor het eerst alleen ging wonen en dit in een totaal nieuwe regio. Deze grote verandering vroeg van mij veel energie en aanpassingsvermogen wat als hoogsensitief persoon niet zo evident is om mee om te gaan. Daarnaast zat ik ook met veel levensvragen en bedenkingen die ik graag aan een ervaringsdeskundige wou voorleggen. Paarden zijn prachtige dieren maar maakten me bang door een negatieve ervaring uit mijn kinderjaren. Toch nam ik de beslissing om mijn angsten onder ogen te zien en maakte dus een afspraak met Martine. Een intens kennismakingsgesprek gaf mij een goede indruk van haar manier van werken samen met haar ‘harige vrienden’ zoals ze haar paarden zelf noemt. Tijdens de sessies is zij niet van mijn zijde geweken en in dialoog gegaan met mij en met de paarden. Door middel van vraagstelling en een goed aanvoelen van de situatie slaan zij en haar vrienden erin om een spiegel voor te houden die je aanzet tot denken en bepaalde zaken laat beseffen. Dit kan soms heel confronterend zijn wat bij mij veel emoties los maakte. Ook deze emoties krijgen een plaats en leer je toe te laten en er te laten zijn. Op de prachtige locatie in het groen kwam ik volledig tot rust en kon er mezelf zijn met al mijn gedachten, angsten en onzekerheden. ‘Loslaten’ is echt wel het centrale thema voor mij geweest. Naast de sessies bij Martine ter plaatse bezorgde ze me ook digitaal de nodige tips en info om mezelf verder te ontwikkelen wat me thuis ook die extra ondersteuning gaf. Dit gaf me het gevoel dat ik er niet alleen voor stond wat ik enorm fijn vond. Met een tussenpauze van telkens 3 weken keek ik er dan ook naar uit om het intensieve traject in paardentherapie verder te zetten en om te kunnen loslaten maar zeker ook om op te laden. De hele menselijke en warme aanpak op maat maken dit concept heel toegankelijk in vergelijking met een ‘klassieke’ therapie. Heel fijn om weten is dan de therapie nooit stopt. Als je nood hebt aan een ‘losse’ sessie kan je steeds een afspraak maken zonder terug in een lang traject te stappen. Ik kan deze paardentherapie, een ware ontmoeting met jezelf, alleen maar aanraden omdat ik ervan overtuigd ben dat iedereen hiervan deugd kan hebben, in welke levensfase je ook zit of welke leeftijd je ook mag hebben. Het is een leerrijk proces wat je persoonlijke ontwikkeling alleen maar kan bevorderen en de richting op je levenspad mogelijks kan bijsturen. Onderschat hierbij de wet van de aantrekking niet!

  Tegen Martine zou ik graag een grote danku willen zeggen:
  Danku dat je je dromen najaagt zodat ik jou en de paarden kon ontmoeten
  Danku om te zijn wie je bent en er te zijn voor anderen
  Danku om me op een begripvolle manier te begeleiden doorheen de sessies
  Danku om me op een zachte manier terug te herenigen met de paarden
  Danku om me te helpen zoeken naar mijn nieuwe waarheid en het oude te leren loslaten.
  Danku om me te doen inzien dat hoogsensitief zijn ok is en dat ook moet leren aanvaarden.

  Daar zaten we dan….te mediteren…..in de kampeerstoeltjes ….bij depaarden…..boven op ‘mijn berg’…..de zakdoekjes binnen handbereik…..denkend….I’am light’…..
  ……wat een geluk! 🙏💜🙏

 9. Martine hielp me in een zoektocht naar mezelf. Ze toonde met dat de ware ik diep vanbinnen verstopt zat en enkel wat zelfliefde nodig had. Ze leerde me trouw te zijn aan mezelf en in mijn kracht te gaan staan. Ze reikte me tools aan waar ik nu elke dag op kan terugvallen, ook als het eens wat moeilijker gaat. Ik ben terug ik en daar ben ik blij om. Dankjewel Martine, voor de liefde en zachtheid waarmee je me ondersteunde.

 10. De paarden coaching was enorm leerzaam. Het heeft me gedurende 5 sessies naar diepere lagen binnen mezelf gebracht . Elke sessie werd er een laagje afgepeld. Confronterend, maar vooral heel leerzaam. De manier waarop je jezelf beter leert kennen, was voor mij een zaligheid. Omgeven door prachtige dieren in de natuur. Gewoon genieten was het telkens weer. Nodige emoties kwamen naar boven maar ik kan met gerust hard zeggen dat ik blij was deze stappen naar een sterkere IK te zetten via deze coaching. Gewoon zalig en het blijft je bij. Dieren liegen niet en ze zijn zo zalig om je door hen te laten meenemen op deze fantastische reis

 11. Anno mei/juni 2021 kwam ik bij “In Balance with Horses” terecht via een evenement dat ik op Facebook zag passeren. Ik voelde me al langer aangetrokken tot dit concept maar had de stap nooit eerder gezet. Jaren had ik me steeds weggecijferd voor anderen. Had ik weinig zelfvertrouwen en kon niet voor mezelf opkomen. Daarbij kampte ik met angst en paniekaanvallen. De workshop was voor mij een laagdrempelige manier om alsnog eens kennis te maken met Martine en haar paarden. Na de sessies in de workshop was er al zoveel naar boven gekomen en voelde ik “hier moet ik zijn en hier heb ik iets te doen”. Ik vertrok in een soort roes zijnde van wat ik allemaal had ervaren (een positieve roes). Kort daarop informeerde ik voor het coaching traject en schreef me in. Zodat ik in juli 2021 ben opgestart met mijn eerste sessie! Martine is een enorm zachte en warme vrouw met een prachtige ziel en hart voor mens en dier. Ze stelde me ook steeds meteen op men gemak en ik kon helemaal zijn wie ik was. Zonder masker. Zonder foute dingen te zeggen. Openbarend!! Elke sessie opnieuw was uniek, speciaal, soms confronterend,…..maar elke keer opnieuw nam ik inzichten mee, tips om toe te passen, leestips en kijktips. Ik heb enorm veel geleerd. Over mezelf. Over wat ik anders mag aanpakken waardoor ik nu na afronding van mijn traject, na 4 maanden, veel sterker en positiever in het leven sta! Mijn mindset is enorm gegroeid en ik ervaar het leven heel anders. Geloof ook dat alles wat op men pad komen er zal komen ten gepaste tijde. De paarden die elke keer weer de spiegel van je eigen ziel tonen is adembenemend. Mijn laatste sessie was de meest magische. Toen gebeurden er dingen die ik nooit had kunnen voorspellen en ineens klopte mijn puzzel van blokkades. Het verleden krijgt me niet meer klein. En ik ben ongelooflijk dankbaar! Dat Martine en haar paarden op mijn pad zijn mogen komen! 🙏🏻❤ Zonder hen stond ik nu niet waar ik sta! Ik ga zeker af en toe nog eens een sessie inplannen. Want in Martine haar paradijs is het als thuiskomen! Even weg van de bewoonde wereld met al zijn vooroordelen. Indien je even de weg kwijt bent en jezelf terug in balans wil brengen. Niet aarzelen! Martine en de paardjes zijn pure magie! 💫❣

 12. Je hoeft niet te geloven in wat Martine doet maar als je er voor open staat om Martine en haar paarden hun werk te laten doen dan zal je merken dat wat ze doet, ze ontzettend goed doet. Voor mij lijkt het dat de paarden als een spiegel werken en dat Martine de vertaling geeft van de spiegel. Martine voelt je vanaf het eerste moment enorm goed aan. Meerdere keren was ik verbaasd dat Martine tegen me zei “Laat de emoties maar komen”…..en inderdaad, ze waren er, op dat exacte moment.

  Ook als man moet je niet twijfelen om een sessie te boeken bij Martine, Haar werk kan je zoveel rust geven, dat je nadien denkt “waarom heb ik dit niet eerder gedaan”. Zolang je eerlijk bent en uitkomt voor wat je werkelijk voelt.

  Toen ik zelf aan de sessie begon was ik mezelf verloren. (en dat ben ik soms nog) Ik wist niet meer wie ik was en hoe ik me moest gedragen. Martine heeft me doen nadenken, doen voelen en doen leven…. mijn leven. Ze heeft me geleerd op een andere manier naar mezelf, anderen en de wereld te kijken. Martine heeft me lectuur aangeraden die mijn ogen hebben geopend en die me nog elke dag helpen.

  Ik kan terugkijken naar het verleden en me laten neerhalen door de spiraal van negatieve gedachten die bij me opkomen maar dat is voorbij en niet belangrijk meer. Toch ben ik dankbaar voor dat verleden want het heeft me bij Martine gebracht. Ik ben meer in het “moment” gaan leven en minder in mijn hoofd en wat voelt het soms toch zo aangenaam om je gewoon over te geven aan het leven. Zoveel leuke dingen die ik zie en op me afkomen.

  Alvast heel hard bedankt Martine voor al je werk

 13. Ze zeggen

  Dat paarden magische dieren zijn.
  Dat ze gevoelig zijn en haarfijn aanvoelen wat er in een mens omgaat.
  Dat er in het contact tussen paard en mens geen geheimen zijn, geen maskers.
  Dat het paard in één oogopslag tot in je kern ziet.

  Ik zeg

  dat het allemaal waar is wat ze zeggen, maar
  dat je een tolk nodig hebt.

  Iemand die het allemaal wat kan duiden.
  Iemand die de taal van de paarden spreekt.
  Iemand die hun magie begrijpt.
  Iemand die je liefdevol opvangt als de boodschap hard aankomt.
  Iemand die je begeleidt en ondersteunt bij het proces dat de paarden in gang zetten.

  Op een plaats waar je, je even in een andere wereld waant : een groene oase van rust waar je in verbinding kan gaan met de natuur, de paarden en jezelf.

  Een magisch proces.

  Een transformatie.

  Voor al wie vast zit in oude patronen.
  Voor al wie nood heeft aan verandering.
  Voor al wie zoekt naar zelfinzicht.
  Voor al wie wat magie kan gebruiken.

  Bedankt Djess, Calista, Flicka, Spirit, Buddy, Goldy & Trudie en uiteraard, Martine ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *