Publicatie in de krant

Equitherapie als paardenmiddel tegen burn-out en depressie

Vandaag, 18/01/2017, werd in de GVA en het Nieuwsblad het nieuws verspreid dat ik Equitherapie aanbiedt aan kinderen, jongeren en volwassenen.

“Equitherapie” betekent eenvoudig: “therapie door de inzet van paarden” (Equus in het Latijn). Of gewoonweg “spiegelen met paarden”. Het paard wordt ingezet als co-begeleider om bepaalde doelen te verwezenlijken wat kan op lichamelijk, psychisch en/of sociaal vlak. Wat de equitherapie zo waardevol maakt, is het contact, de warmte en de nabijheid van deze prachtige dieren. Daarbij hebben de sociale kwaliteiten, de non-verbale communicatie en de bewegingsmogelijkheden van een paard een grote therapeutische meerwaarde en is bewezen dat ze het genezingsproces versnellen.

Via deze weg hoop ik veel gekwetste mensen samen met mijn paarden weer in hun kracht te zetten. Ik ben dan ook super blij ook met al de hartverwarmende reacties op mijn facebook pagina.

Equitherapie, coaching met paarden, paardentherapie
Publicatie in de GVA en het Nieuwsblad

One Comment

  1. Ik heb mijn eerste sessie gehad en ik kom zeker terug .
    Ik werd hartelijk verwelkomd en de coach ( Martine ) en het paard ( Calista ) waren superlief ! Ik was aangenaam verrast van de methode en vond het heel speciaal . Ik raad het zeker aan om ook te proberen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *