NLP coaching

Onze paardencoaching sessies zijn verweven met NLP coaching. Paarden leven in het “hier en het nu” en dat is ook hetgeen er in NLP wordt nagestreefd “de kunst om in het nu te leven”.

Wat is NLP?

Neuro heeft met het brein te maken, je hersens. In je brein zijn bepaalde patronen vastgelegd die er voor zorgen dat je je slecht of goed voelt.

Linguistisch gaat over taal. De taal waarmee je met jezelf of met anderen communiceert.

Programmeren wil zeggen dat je met taal je brein programmeert om zich goed te voelen, het veranderen van negatieve patronen in positieve patronen in je brein zodat jij je weer goed voelt.

 

Equitherapie, coaching met paarden, paardentherapie
NLP

NLP leert je om je brein als het ware te besturen met taal zodat jij je weer beter voelt. Het geeft je een handleiding hoe jij het beste je brein gebruikt.

NLP gaat er van uit dat ons brein werkt op basis van de 5 zintuigen horen, zien, voelen, geur en smaak.  

NLP zorgt ervoor dat je positieve gedachten hebt, positieve beelden in je hoofd vormt en je goede gevoelens hebt. Op het moment dat je dit hebt bereikt heb jij je brein geprogrammeerd om zich goed te voelen.

NLP is gebaseerd op technieken die je bewust maken van de invloed van je gedachten, gevoelens en overtuigingen op je gedrag. Hoe jij de wereld waarneemt en welke conclusies jij trekt op basis van je waarnemingen, heeft een invloed op je overtuigingen en op je gedrag. Je leert je hier bewust van te worden en hier op een positieve manier gebruik van te maken. Tijdens onze sessies werken we aan het wegnemen van de belemmerende overtuigingen die jou in de weg staan je doel te bereiken.