Over ons

Equitherapie, coaching met paarden, paardentherapie

Paarden als rode draad in mijn leven…

Ik ben Martine De Nys en de grootste passie in mijn leven zijn mensen en paarden en van daaruit groeide mijn levensdroom.

Mensen een reikende hand bieden door de inzet van paarden”

Hoe het allemaal begon…

Al sinds ik een klein meisje was werd ik aangetrokken door de paarden en elke morgen voor ik naar school vertrok ging ik aan een nabij gelegen weide, de paarden een appeltje of een stuk hard brood geven. Pas dan was mijn dag goed…

Op de leeftijd van 8 jaar startte ik mijn eerste rijlesjes en ja ik had “de microbe” echt goed te pakken! Ik begon met dressuur en springen en later werd ik gebeten door de western sport. Mijn grootste passie is het beoefenen van barrelrace en samen met mijn paardje Calista neem ik deel aan wedstrijden in binnen-en buitenland.

Op een bepaald moment in mijn leven liep ik vast en belandde ik in een burn-out, met nadien een serieuze depressie en opname tot gevolg. Mijn genezingsproces werd dankzij het contact met de paarden versneld en ik ontdekte de impact of “therapeutische” werking ervan. Door mij steeds verder te verdiepen in deze materie en ook zelf cursussen te volgen, kreeg ik de bevestiging dat dit effectief bestond onder de naam equitherapie

Mijn vaardigheden & specialiteiten:

Na een opleiding als regentes Lichamelijke opvoeding, aerobic- instructrice bij EEFA en trainer-B bij BLOSO,  startte ik met privé-aerobic lessen voor kinderen en volwassenen, gaf ik zwem- en skilessen en alsook sportdagen aan scholen. Door mijn jarenlange ervaring in deze vakgebieden kon ik mijn kwaliteiten op educatief en communicatief vlak dus ten volle ontwikkelen.  Ik volgde verschillende clinics en paardenopleidingen zoals Equitherapie, NLP, Centered riding…  en ook blijf ik steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Onder het motto ‘men is nooit uitgeleerd’ blijf ik me bijscholen om continu vernieuwing aan te bieden.

Naast dit alles ben ik zelf expert en ervaringsdeskundige op het vlak van burn-out & depressie, echtscheiding, faalangst, hyperventilatie en hoog sensitiviteit.

Met veel plezier stel ik graag mijn personal coaches aan jullie voor