Over ons

22561_243341764880_299048_n-1
“The horse knows. He knows if you know. He also knows if you don’t know” – Ray Hunt

Ik ben Martine De Nys en de grootste passie in mijn leven zijn mensen en paarden en van daaruit groeide mijn levensdroom.

Mensen een reikende hand bieden met de hulp van paarden”

Hoe het allemaal begon…

Al sinds ik een klein meisje was werd ik aangetrokken door de paarden en elke morgen voor ik naar school vertrok ging ik aan een nabij gelegen weide, de paarden een appeltje of een stuk hard brood geven. Pas dan was mijn dag goed…

Op de leeftijd van 11 jaar startte ik mijn eerste rijlesjes en ja ik had “de microbe” echt goed te pakken! Ik begon met dressuur en springen en later werd ik gebeten door de western sport.

Op een bepaald moment in mijn leven liep ik vast en belandde ik in een burn-out, met nadien een serieuze depressie en opname tot gevolg. Mijn genezingsproces werd dankzij het contact met de paarden versneld en ik ontdekte de impact of “therapeutische” werking ervan. Door mij steeds verder te verdiepen in deze materie en ook zelf cursussen te volgen, kreeg ik de bevestiging dat dit effectief bestond onder de naam equitherapie.

Mijn vaardigheden & specialiteiten:

Na een opleiding als regentes Lichamelijke opvoeding, aerobic- instructor bij EEFA en trainer-B bij BLOSO,  startte ik met privé-lessen voor kinderen en volwassenen en gaf ik zwem- en skilessen en alsook sportdagen aan scholen. Door mijn jarenlange ervaring in deze vakgebieden kon ik mijn kwaliteiten op educatief en communicatief vlak dus ten volle ontwikkelen.  Ik volgde verschillende clinics en paardenopleidingen zoals Equitherapie, NLP, Body Awareness,…  en ook blijf ik steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Onder het motto ‘men is nooit uitgeleerd’ blijf ik me bijscholen om continu vernieuwing aan te bieden.

Naast dit alles ben ik zelf ervaringsdeskundige en gespecialiseerd op het vlak van burn-out & depressie, echtscheiding, faalangst, hyperventilatie en hoog sensitiviteit.

Met veel plezier stel ik graag mijn personal coaches aan jullie voor
%d bloggers liken dit: